Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@08:57:10 GMT

یادداشت | نگاه کاسب‌کارانه به رای

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۴۳۶۷

یادداشت | نگاه کاسب‌کارانه به رای

"متأسفانه این روزها بسیاری از سیاستمداران سیاست موج‌سواری بر واقعیت‌های جامعه را در پیش گرفته‌اند و نه سیاست سوق دادن جامعه به سوی حقیقت و صلاح را." ۲۷ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰ سیاسی احزاب و تشکل ها مجلس نظرات

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، عباس سلیمی‌نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در یادداشتی با عنوان "نگاه کاسب‌کارانه به رأی» با انتقاد از مصاحبه یک نماینده مجلس که گفته بود "تلگرام حق‌الناس است"! نوشت که متأسفانه این روزها بسیاری از سیاستمداران سیاست موج‌سواری بر واقعیت‌های جامعه را در پیش گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

تسلط کم نظیر رهبری بر هوای نفس

متن یادداشت سلیمی‌نمین به شرح زیر است:

این هفته یکی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با مجله صدا گفت: "تلگرام حق‌الناس است" ! ( صدا، شماره 145، شنبه 23 دی‌ماه 1396، ص42) هرچند جای پرداختن به این سخن نغز! در نشریه " گل‌آقا" بود که به همت مرحوم کیومرث صابری منتشر می‌شد و این روزها بیش از هر زمانی جای خالی‌اش احساس می‌شود( زیرا آن زنده‌یاد اظهارات بی‌مبنا یا ناصواب و تلخ مسئولان را با طنز شیرین خود قابل تحمل می‌ساخت)؛  همانگونه که تلاش حقارت آمیز همین نماینده برای گرفتن یک عکس سلفی با خانم موگرینی سوژه‌ای" گل آقایی" بود." تلگرام" یک اپلیکیشن پیام‌رسان است که توسط یک شرکت ارائه می‌شود.

آن چه به‌حق جزو حقوق اساسی ملت به حساب می‌آید استفاده از خدمات پیام‌رسانی در فضای مجازی است. متأسفانه به دلیل غفلت مسئولان ذی‌ربط در دولت گذشته و کنونی می‌توان ادعا کرد این پیام‌رسانی به انحصار یک شرکت درآمده است و قطعاً اگر تدابیر به‌موقعی اتخاذ می‌شد- چه از طریق تقویت شرکت‌ها و مؤسسات داخلی دارای قابلیت ارائه چنین خدماتی و چه از طریق دیگر شرکت‌های فرامرزی- می‌توانستیم رقابتی اصولی که بتوان در پناه آن منافع ملت را در این زمینه به بهترین وجه ممکن تأمین کرد، شکل داد، اما امروز کم‌کاری‌ها انحصاری را شکل داده است که جای تأسف بسیار دارد؛ زیرا این شرکت حتی حاضر نمی‌شود اصول و قواعد پذیرفته شده اطلاع‌رسانی را در پیام‌رسان خود رعایت کند.

در این زمینه به‌درستی در سرمقاله همین شماره" صدا" می‌خوانیم: " من نیز مثل خیلی‌های دیگر از فضای تلگرام و حضور غیرمسئولانه افراد و انتشار اخبار بی‌پایه و حتی مشوق خشونت و ایجادکننده کینه و خشم، ناراحت هستم... ما نیز با همه بدبینی نسبت به تلگرام و با همه تجربه‌ای که می‌توانیم داشته باشیم بارها فریب اخبار آن را خورده‌ایم، پس به طریق اولی کسانی که این بدبینی را ندارند یا فاقد تجربه کافی هستند به‌راحتی تحت تأثیر این اخبار قرار می‌گیرند، ولی با بستن و فیلترینگ تلگرام نه تنها این مشکل حل نمی‌شود بلکه بدتر خواهد شد" ( همان، ص10)

اما چرا یک نماینده مجلس با اظهاری عجیب به جای دفاع از اصل برخورداری مردم از خدمات پیام‌رسان از یک شرکت خاص این چنین دفاع می‌کند و آن را حق‌الناس می‌خواند؟! این سخن مثل آن است که ما به جای دفاع از ضرورت برخورداری مردم از خدمات درمانی و بهداشتی فراگیر بر پررنگ کردن موقعیت یک مرکز خصوصی ارائه کننده خدمات در این زمینه – که با وجود به‌روز و مدرن بودن به اصول اولیه انسانی پای‌بند نیست- تأکید ورزیم و آن را حق‌الناس بخوانیم! متأسفانه این روزها بسیاری از سیاستمداران سیاست موج‌سواری بر واقعیت‌های جامعه را در پیش گرفته‌اند و نه سیاست سوق دادن جامعه به سوی حقیقت و صلاح را. این که تلاش کنیم به هر طریق دل کاربران یک شرکت پیام‌رسان را به دست آوریم چندان زیبنده نخواهد بود.

این بدان معنی نیست که صاحب این قلم اعمال محدودیت بر تلگرام را بر ایجاد فضای خدمات‌رسانی رقابتی ترجیح می‌دهد  بلکه مراد آن است که نباید به گونه‌ای سخن گفت که نه تنها این انحصار ادامه یابد بلکه موجب جسارت بیشتر اداره‌کنندگان این پیام‌رسان در تن ندادن به اصول اولیه اطلاع‌رسانی شود. وقتی سیاستمداران، رشد جامعه را قربانی موج‌سواری می‌کنند با پدیده رو به رشد عوام‌فریبی مواجه خواهیم بود. همان گونه که صغیر فرض کردن جامعه آفتی جدی است، موج‌سواری بر تمایلات و گرایش‌ها بدون در نظر گرفتن درستی یا غلط بودن آن، رشد مردم را در پی نخواهد داشت. امیرکبیر به عنوان یکی از قهرمانان ملی تاریخ معاصرمان در این زمینه می‌گوید: " ابتدا فکر کردم کشور وزیر دانایی می‌خواهد. بعد فکر کردم شاه دانایی می‌خوهد، در آخر فهمیدم مملکت مردم دانایی می‌خواهد."

اگر هدف اصلی از تعاملات سیاسی را رشد ملت به عنوان پشتوانه اصلی قدرت و تضمین کننده واقعی سلامت روند امور بدانیم گاهی از نگاه کاسب‌کارانه به رأی فاصله می‌گیریم و از آن چه به‌واقع منافع جامعه و سعادت و کمال جامعه را در پی دارد دفاع می‌کنیم.

عباس سلیمی نمین؛ مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران

انتهای پیام/

R1381/P1011199/S1,10,15/CT4 واژه های کاربردی مرتبط عباس سلیمی‌ نمین

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۴۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود پاک نیت بازیگر شناخته شده سینما، تئاتر و تلویزیون عنوان کرد: قطعاً سیاست های جمعیتی برای فرزندآوری موثر است منتها دولت می تواند این سیاست ها را تقویت کند و زمینه‌هایی برای فرزندآوری بیشتر با ایده‌هایی عملگرایانه فراهم کند.

وی در ادامه عنوان کرد: الان از دغدغه های زوج ها امرار معاش و معیشتشان است، هر زوجی نیاز به حداقل‌هایی برای خانه و مسکن و مادیات دارد. اضافه کردن نسل هم مشکلات خاص خود را دارد اما قطعاً مشکلاتش کمتر از پیری جمعیت است

وی با اشاره به غریزه قوی مادری در بین زنان جوان گفت: زنان جوان ایرانی همه فرزند دوست هستند، نباید طوری شود که نسل آتی در زمان کهنسالی هیچکس را نداشته باشد که به او رسیدگی کند. زوجین جوان باید به این مسایل توجه کنند که همانطور که گذشته های ما نیاز به فرزند در سنین بالا داشتند، نها هم همینطور هستند.

وی با اشاره به تهدیدات پیری جمعیت در جامعه اظهار داشت: وقتی سن ازدواج بالا می رود و جوانان ازدواج کرده هم تمایل به فرزند پیدا نمی‌کنند به مروری کهن سالی جمعیت رخ می دهد. باید برای سال های آتی تمهیدی بیاندیشیم تا مشکلاتی از این دست گریبان جامعه مان را نگیرد، هنرمندان هم پای کار بیایند تا ترسیمی از فضای درست خانوادگی برای نسل جوان داشته باشند. به هر حال هنرمندان هم الگوی جامعه هستند.

ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل

همچنینانسیه شاه حسینی کارگردان و فیلمنامه نویس با تأکید بر سرعت افزایش جمعیت سالمندان در جامعه گفت: این امر باعث می‌شود که کاهش زاد و ولد به چشم بیاید و یک زنگ خطر برای کارشناسان حوزه سلامت و جمعیت محسوب شود و سال‌هاست که در این عرصه هم صحبت‌های زیادی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قانون جوانی جمعیت باید به طور کامل و درست اجرا شود، گفت: همین جایزه می‌تواند راهگشایی در این عرصه باشد هر چند که حل مسئله نیست بلکه یک راهبرد است

شاه حسینی با اشاره به اینکه دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون جوانی جمعیت باید نهایت تلاششان را اتخاذ کنند، یادآور شد: این مسوولیت هم تنها با یک دستگاه نیست، دستگاه‌های زیادی می‌توانند فعال شوند.

خود فرهنگ‌سازی در جامعه خیلی اثرگذار است تا این شعار دو فرزندی یا تک فرزندی که بلای جامعه شده، از اذهان پاک شود. شاه حسینی در پاسخ به این سوال که اگر فیلمی در این رابطه به او پیشنهاد شود، می‌پذیرد، گفت: بله قطعاً در این فضا که هر کشوری برای خود سیاستی دارد هنرمندان ما هم بنا اقتضائات جامعه کاری انجام دهند.

وی با اشاره به تهدیدات نیروی کار جوان در سال‌های آتی و بحران سالمندی اظهار داشت: این را در نظر داشته باشیم که تنها شعار خانواده محوری و نگرانی کاری از پیش نمی‌برد، قانون جوانی جمعیت می‌بایست به طور کامل اجرا شود خوشبختانه دبیرخانه ستاد ملی جمعیت هم این روزها خیلی خوب مشغول به فعالیت است.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش های خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، دستگاهای اجرایی، شرکت ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

کد خبر 6092956

دیگر خبرها

  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • جامعه کارگری استان مرکزی همسو با سیاست های کلی کشور گام برمی دارد
  • نگاه قضات در دستگاه قضایی باید سازنده باشد
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری
  • شرایط دریافت وام‌ها و تسهیلات فرزندآوری باید تسهیل شود
  • دولت با ایده‌هایی عملگرایانه سیاست‌های جمعیتی را تقویت کند
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • فرمانده انتظامی سمنان: فراجا مرزبان حجاب است
  • تشکل جامعه اسلامی در حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه اثرگذار بوده است