Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی نشست مشترک امروز این کمیسیون با وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضای مجازی را تشریح کرد.

محمدجواد کریمی‌قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در تشریح نشست مشترک امروز صبح کمیسیون متبوع خود و کمیسیون اقتصادی با وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضای مجازی، گفت: ابتدا گزارشی از آخرین وضعیت فضای مجازی و تهدیدات و فرصت‌ها از سوی فیروزآبادی ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جهرمی هم وظایف وزارت ارتباطات در این راستا را برای نمایندگان تبیین کردند.

کریمی‌قدوسی با اشاره به خروجی این جلسه اظهار کرد: اتفاق نظری در جهت حفظ منافع ملی و حفظ حریم اخلاق و فضلیت‌های فرهنگی و همچنین ارائه خدمات در فضای اقتصادی و اطلاع رسانی و سایر خدماتی که از بستر و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و فضای مجازی می‌توان در اختیار مردم قرار داد ایجاد شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: با توجه به تهدیداتی که دشمن از این فضا بر علیه امنیت ملی و اخلاقی استفاده کند، همه جریان‌ها و دیدگاه‌های سیاسی در کمیسیون متفق‌النظر بودند که باید حکومت و هر سه قوه با تمام توان روز چند موضوع متمرکز شوند.

نماینده مردم مشهد و کلات افزود: ابتدا زیرساخت‌های فضای مجازی را باید تقویت و گسترش داد که می‌توان یکی از مهمترین زیرساخت‌ها پیامرسان‌ها هستند که در این زمینه پیام‌رسان‌های خارجی تاکنون در کشور دست برتر را داشتند.

وی بیان کرد: حداقل 5 پیام‌رسان فعال داخلی در کشور وجود دارد که بر حمایت دولت از این پیام‌رسان در این جلسه تأکید شد و با ارائه تسهیلات زیرساخت‌های آنها را گسترش دهند تا بتوانند کاربران بیشتری را سرویس دهند.

کریمی‌قدوسی گفت: بحث تسهیلات کسب و کار در فضای مجازی هم از محورهای مهم مورد بحث در این نشست مشترک بود، اکنون 95 درصد فضای مجازی برای مردم به عنوان یک رسانه مورد بهره برداری قرار گرفته و بعضا برخی خدمات آموزشی و کمتر توانسته‌اند از این زیرساخت‌ و فرصت به عنوان توسعه کسب و کار و تسهیل‌گر فضای اقتصادی استفاده کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: همین‌جا یک تهدید بزرگ توسط سرور‌های خارجی و پیام‌رسان‌هایی مانند تلگرام با تمرکز بر اقتصاد ما ایجاد شده که البته این موضوع بین‌المللی بوده که مردم مطمئنا در اینجا آسیبی چند برابر نسبت به موضوع موسسات غیرمجاز مالی خواهند دید.

نماینده مردم مشهد و کلات ادامه داد: اینجا حاکمیت مکلف است به سرعت برای توضیحات و تشریح شرایط و همچنین فراهم کردن این زیرساخت‌ و فرصت با دادن آموزش برای مردم به وجود بیاورد که در فضای گسترش کسب و کار فناوری داخلی مورد استفاده قرار بگیرد.

وی گفت: در این نشست از رسانه ملی و صدا و سیما قدردانی شد که توانسته اطلاع رسانی خوبی را در حوزه استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی و تحلیل‌های بین المللی و اخبار خارجی در همین فضا که در کشورهای غربی چه اقدامی شده را آغاز کند.

کریمی‌قدوسی بیان کرد: در این نشست برخی منتقد بودند که این گونه تصمیمات پیوست فرهنگی ندارد، اما برخی دیگر معتقد بودند که آغاز خوبی به ویژه در رسانه ملی صورت گرفته که باید تکمیل و توسعه پیدا کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: مجلس هم برای تصویب قوانین جدید در این حوزه اعلام آمادگی کرد زیرا متأسفانه به دلیل غفلت‌ها قوانین مناسب در این حوزه را در کشور نداریم لذا دولت هر خلأیی را می‌تواند به صورت لایحه به مجلس ارائه کند.

نماینده مردم مشهد و کلات تأکید کرد:‌ اگر امروز برخی می‌خواهند با سیاه نمایی اعلام کنند که پیام‌رسان‌های داخلی اطلاعات مردم را حفظ نمی‌کنند باید به صورت شفاف برای مردم تبیین شود که آیا یک پیام‌رسان داخلی امنیت بیشتری دارد یا نمونه خارجی آن مانند تلگرام که هیچ دولتی در دنیا مسئولیت آن را نپذیرفته است.

وی افزود: هر کجا هم که شبهه‌ای وجود دارد می‌توان با استفتاء از دفتر مقام معظم رهبری و از دیدگاه حاکم شرع استفاده کرده و آن را تبدیل به قانون کرد، زیرا دین اسلام بیش از هر مکتبی روی حفظ حریم شخصی و اسرار مردم برای کل بشر احترام قائل بوده و باید این فرصت بی‌نظیر را مورد توجه قرار داد.

کریمی‌قدوسی اظهار کرد: تا اواخر فرودین ماه قرار است اطلاعات کامل‌تری در اختیار مردم در این مورد قرار گرفته تا شاهد تحولات مهمی در این حوزه باشیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین درباره زمان فیلترینگ تلگرام هم در کشور گفت: در این جلسه از ناحیه فیروزآبادی و جهرمی زمان مشخصی برای انجام فیلتر تلگرام اعلام نشد اما قرار شد اقدامات یک زمان بندی و چارچوب مشخصی را داشته باشد تا برخی نخواهند زمان‌های چند ماهه یا نامشخصی را برای فیلترینگ تلگرام اعلام کنند.

نماینده مردم مشهد و کلات ادامه داد: اکنون به دلیل آنکه زیرساخت‌ها بسیار بهتر از گذشته آماده شده، اگر یک اقدام جهادی صورت بگیرد به زودی فیلتر انجام می‌شود.

وی با اشاره به ارائه طرح دو فوریتی ظرف چند روز آینده در این مورد هم اظهار کرد:‌ بر اساس این طرح دولت موظف می‌شود تا پیام‌رسان‌های داخلی را تقویت کرده و پیام‌رسان‌های خارجی را که تهدیداتی برای جمهوری اسلامی به ویژه در فضای اقتصادی و ارزهای رمزنگاری شده مانند گرام دارند، برخورد کنند.

کریمی‌قدوسی تأکید کرد: این طرح نهایتا تا دو هفته آینده به صحن علنی مجلس ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیلترینگ تلگرام فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۲۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد

 به گزارش تابناک، آژانس جاسوسی اوکراین (GUR) روز دوشنبه اعلام کرد که مدیریت پلتفرم پیام‌رسان تلگرام تعدادی از ربات‌های رسمی این آژانس را مسدود کرده است. به گفته این آژانس ربات‌های مذکور مخالف تجاوز نظامی روسیه به اوکراین بوده‌اند.

 آژانس جاسوسی اوکراین در بیانیه‌ای که در تلگرام منتشر شد، گفت: «امروز، مدیریت پلتفرم تلگرام به طور غیرمنطقی تعدادی از ربات‌های رسمی مخالف تجاوز نظامی روسیه به اوکراین از جمله ربات اصلی اطلاعاتی را مسدود کرد.» همچنین در این بیانیه قید شده که «با توجه به این که تلگرام ربات‌های رسمی ما را مسدود کرده است فکر می‌کنید اطلاعات شخصی شما در امان هستند؟»

 ربات یک برنامه نرم‌افزاری است که می‌تواند به تنهایی دستورالعمل‌هایی را که برای آن تعریف شده‌اند، اجرا کند. ربات‌ها برای انجام وظایف خاصی برنامه‌ریزی شده‌اند. این نرم‌افزارها می‌توانند مکالمه با افراد را تقلید کنند یا حتی محتوا جمع‌آوری کنند.

 اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام که در دبی مستقر است و یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی به شمار می‌آید، توسط پاول دوروف روسی‌الاصل تأسیس شد. دوروف در سال ۲۰۱۴ پس از رد درخواست‌های دولت روسیه برای بستن جوامع مخالف در یک پلتفرم رسانه اجتماعی دیگر، این کشور را ترک کرد. پس از اینکه روسیه در سال ۲۰۲۲ به اوکراین را حمله کرد، تلگرام به ابزاری برای دولت‌های مخالف و موافق جنگ و محلی برای ارسال و دسترسی به اطلاعات فیلتر نشده درباره جنگ تبدیل شد. تقریباً تمام رسانه‌های بزرگ، نهادهای دولتی و شخصیت‌های دولتی در روسیه و اوکراین کانال‌های محتوایی را در تلگرام دارند.

 رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، ویدئوهای روزانه خود را در این اپلیکیشن منتشر می‌کند. نیروهای مسلح او در این ویدئوها نسبت به حملات هوایی هشدار می‌دهند و تحولات میدان نبرد را مستند می‌کنند. از طرف دیگر کرملین فعالیت‌های ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه را در تلگرام اعلام می‌کند.

دیگر خبرها

  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • شوراها عملکردهای خود را به مردم اطلاع رسانی کنند
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • «جام جم» باز هم تولید می‌شود
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد