Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > مجلس - هر جا می‌رویم صحبت از کوچ اجباری است آن هم از تلگرامی که در آستانه فیلتر شدن است به پیام رسان هایی بومی. در این میان سوال این است که نمایندگان مجلس خودشان از چه پیام رسانی استفاده می‌کنند؟ تلگرام، سروش یا آی گپ؟

فائزه عباسی:حرف و حدیث بر سر ماندن یا نماندنش آنقدر داغ شده که هر سوژه ای را از شدت حرارت خود می سوزاند و تنها افزایش قیمت دلار بود که توانست چند ساعتی موضوع فیلتر تلگرام را به حاشیه ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


آغاز یک فیلترینگ پرحاشیه

ماجرا از اعتراضات دی ماه 96 شروع شد؛ وقتی بلوای مشهد به همه جای ایران سرایت کرد، کم کم زمزمه ‌های فیلتر تلگرام هم به گوش رسید حتی چند روزی هم برای آرام شدن اوضاع دست ها روی دکمه فیلترینگ رفت اما چند روز بعد برداشته شد و تلگرام باز هم برگشت. هرچند جسته و گریخته از گوشه کنارها فریاد وا تلگراما بلند می شد اما چندان مسئله فیلترینگ پررنگ نبود تا اینکه تعطیلات نوروز تمام شد و صحبت از عزم جدی برای فیلتر شدن این پیام رسان روسی به میان آمد.

البته بحث فیلترینگ تلگرام تنها یک طرف بحث است و بخش مهمتر ان است که جایگزین تلگرام کدام نرم افزار خواهد بود.

سروش، آی گپ یا بله؟

چند روزی هست که رسانه ملی بر طبل تبلیغ پیام رسان های داخلی می کوبد اما سوال اینجاست که وقتی اولین دلیل برای مطرود بودن تلگرام بحث امنیت اطلاعات افراد مطرح می شود چقدر این نرم افزارها می تواند از اطلاعات مردم محافطت کند آن هم در شرایطی که برخی شایعات از رصد شدن این نرم افزار توسط نهادهای امنیتی خبر می دهند. از آنجایی که بیشترین مباحث درباره تلگرام و فیلتر شدنش از دل خانه ملت بیرون می آید پاسخ  بهارستان نشینان را در این رابطه پرسیدیم و البته پاسخ های جالبی هم شنیدیم. مثلا محمد علی پورمختار گفت: بر فرض اینکه اطلاعات یا اطلاعات سپاه این پیام رسان را رصد کند بهتر است یا موساد و سیا و ... ؟ من نمی گویم این اتفاق درمورد نرم افزار های داخلی وجود دارد اما معتقدم این یک فضا سازی است که از سوی افراد مغرض صورت می گیرد. مگر اطلاعات و سپاه دشمن این کشور هستند؟ (اینجا)

کریمی قدوسی نیز از نمایندگان موافق فیلتر شدن است اما او هم به ضعف پیام رسان های داخلی اعتراف می‌کند؛ نکته جالب اینجاست که حتی این نماینده موافق هنوز کانال تلگرامش فعال است. (اینجا)

احمد سالک نماینده مردم اصفهان که عضو جامعه روحانیت مبارز هم هست از زمره نمایندگانی است که از فیلتر شدن تلگرام تمام قد دفاع می کند اما از سوی دیگر خواستار تقویت پیام رسان های داخل می شود. البته جالبی ماجرا اینجاست که حتی سالک هم در میدان عمل قانون فیلترینگ را دور می زند و یکی از فعالان توئیتر است.

انتخاب بین بد و بدتر یا اراده و اجبار؟

هر چه هیاهو کوچ اجباری از تلگرام به پیام رسان های داخلی شدت می گیرد بحث امن یا ناامن بودن آن هم بیشتر و بیشتر می شود؛ هرچند مسئولان و مقامات چه از بلندگوی رسانه های ملی و چه درقالب مصاحبه و گفت و گو از امنیت این پیام رسان ها صحبت به میان می آورند اما هنوز برخی از آنها از همان پیام رسان های خارجی استفاده می کنند.

یکی از این افراد علیرضا رحیمی است که اتفاقا از نمایندگان فعال در حوزه فضای مجازی است او درباره این پیام رسان ها به خبرآنلاین گفت: آنچه برای مردم اهمیت دارد یکی امنیت اطلاعات است و دیگری سرعت انتقال داده ها؛ لذا اگر می بینیم در کشور ما تلگرام با چنین حجمی از محبوبیت رو به رو می شود ارجحیت او در این موارد است. بنابراین اگر قرار باشد ما مردم را به سمت پیام رسان های داخلی سوق دهیم این پیام رسان ها باید در یک فضای رقابتی برتری خود را نسبت به دیگر پیام رسان ها نشان دهد.

او گفت: در این چند روز سروش مدام فعالیت داشته و علاوه بر آن صدا و سیما و ... هم تبلیغ آن را کرده اند اما تمام ظرفیت مخاطب این پیام رسان همین بوده است و یادمان باشد این با اخراج یک بازیکن نمی توان اقبال به سروش را افزایش داد.

رحیمی درباره تاثیر فیلترینگ تلگرام در میزان اقبال به پیام رسان های داخلی گفت: فیلترینگ در فضای مجازی هیچ تاثیری نخواهد داشت چراکه انتخاب بین بد و بدتر نیست بلکه بین اراده و تحمیل است و قاعدتا وقتی بحث اراده باشد به اراده خود عمل می کنند و از سوی دیگر واضح است اگر فضای انتخاب آنقدر محدود باشد ترجیح می دهند که هیچ حرکتی انجام ندهند و یا با توسل به فیلتر شکن اراده خود را حاکم کنند.

وقتی از علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران پرسیدیم که آیا از پیام رسان های داخلی استفاده می کنید گفت هنوز هیچ کدام از پیام رسان ها را نصب نکرده ام به هر حال تلگرام نیاز من را جواب داده است و نه الزام قانون و نه اجباری داشتیم.

رسول خضری از دیگر نمایندگان است که وقتی درباره فیلتر شدن تلگرام گفت: دنیا به سمت آزادی اطلاعات می رود و ما نمی توانیم مانع آن بشویم و تنها کاری که می توان کرد این است که آن را ایمن کرد. به هر حال در آینده ما شاهد ظهور نرم افزارهایی خواهیم بود که قابل فیلتر نیستند و این غیر قابل پیش بینی نیست. او گفت تا حالا از سروش و آی گپ استفاده نکرده ام چون آنها را ضعیف می دانم.

 بهرام پارسایی نماینده مردم شیراز است که پیام رسان های داخلی را به خودرو ملی تشبیه می کند و می گوید این پیام رسان ها  پیام رسان های قوی نیستند و ما نباید استفاده از آن را مانند خودرو بی کیفیت به مردم تحمیل کنیم.

انحصار ممنوع

احسان قاضی زاده که به دلیل حضورش در هیات نظارت بر صدا و سیما نامش با ساختمان جام جم گره خورده است و مردم فریمان را در بهارستان نمایندگی می کند درباره بحث فیلترینگ تلگرام به خبرآنلاین گفت: آنچه ممنوعیت دارد بحث انحصار است؛ من ابتدا انتقادم به تلگرام این بود که چرا ما باید تا این حد پهنای باند در اختیار تلگرام بگذاریم از سوی دیگر بحث پیام رسان های داخلی هم باید در یک فضای رقابتی قرار بگیرد تا بتواند خود را تقویت کند.

نماینده ها چه پیام رسانی دارند؟  

حالا که بحث داغ فضای مجازی مطرح است و هر کسی برای خودش یک متخصص در این حوزه هست این سوال مطرح می شود که نمایندگان مجلس خودشان در این جولانگاه فضای مجازی از چه پیام رسانی استفاده می کنند؟ تلگرام، سروش، اینستاگرام یا توئیتر؟ 

در جدول زیر می توانید ببینید که کدام نماینده از چه پیام‌رسان هایی استفاده می کنند

نام نماینده

پیام رسان

بهرام پارسایی

تلگرام/واتس‌آپ/اینستاگرام/ توئیتر

الیاس حضرتی

تلگرام/اینستاگرام/توئیتر

غلامرضا حیدری

تلگرام/ توئیتر

رسول خضری

تلگرام / اینستاگرام

علیرضا رحیمی

تلگرام/اینستاگرام/توئیتر

*مهدی زاهدی

سروش/آی گپ/ کانال تلگرام/ توئیتر

حمیده زرآبادی

تلگرام/واتس‌آپ/

*احمد سالک

توئیتر

فاطمه سعیدی

تلگرام/ توئیتر/اینستاگرام

طیبه سیاوشی

تلگرام/اینستاگرام/توئیتر

احسان قاضی زاده هاشمی

بله/سروش/آی گپ/تلگرام/ واتس‌آپ/ایمو/ اینستاگرام

*جواد کریمی قدوسی

سروش/کانال تلگرام

توضیحات جدول:

این جدول بر اساس حروف الفبا تنظیم شده است

* مهدی زاهدی گفت: خودش تلگرام ندارد اما فرزندانش دارند و گاهی از آن استفاده می کند و کانال تلگرامش هم دست دفترش است تا خبرهای مرتبط به او را در کانال تلگرام قرار دهند. 

*احمد سالک درباره پیام رسانی که استفاده می کند گفت می خواهد سروش و آی گپ را نصب کند اما هنوز نصب نکرده است. 

* کریمی قدوسی گفت بعد از فیلتر شدن تلگرام آن را پاک کرده و تنها کانال تلگرامش در دست روابط عمومی قرار دارد که به آنها تا اخر فروردین ماه مهلت داده تغیرش دهند و به سمت پیام رسان های داخلی بروند.

29216

 

 

 

کلید واژه‌ها : مجلس دهم - تلگرام - فیلترینگ -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس دهم تلگرام فیلترینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۰۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!

نگار علی- تنها چند ماه تا دو ساله شدن فیلترینگ در ایران فاصله است. البته فیلترینگ در ابعادی گسترده که از واتساپ گرفته تا اینستاگرام و گوگل‌پلی را گردن زد؛ پیش از آن نیز بودند پلتفرم‌هایی که در بازه‌های زمانی قبل‌تر فیلتر شده بودند، از میان آن‌ها می‌توان به توییتر، تلگرام و یوتیوب اشاره کرد، گویا موتور فیلترینگ در ایران به سرعت تولید پلتفرم‌های جدید، در حال کار است و یکی پس از دیگری به سینه آن‌ها دست رد می‌زند.

کوچ اجباری کاربران ایرانی

کاربران ایرانی همواره به‌اجبار در حال کوچ بودند؛ کوچ از لاین به وایبر، از وایبر به تلگرام، از تلگرام به واتساپ و حالا از واتساپ به پلتفرم‌های بومی. گفتنی است که در برهه‌ای از زمان و پس از فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام در ایران کاربران ایرانی به سمت اپلیکیشن‌هایی مانند تلگرام طلایی، هاتگرام و ویسپی نیز کوچ کردند که باعث شد برای مثال تلگرام طلایی بیش از ۳۰ میلیون کاربر را در مدت کوتاهی جذب کند.

آنچه از این کوچ اجباری نصیب کاربران شده است اما از دست دادن کسب‌وکار خود با هر فیلترینگ بوده است؛ در مهرماه سال ۱۴۰۱ بلافاصله پس از گذشت یک ماه از فیلترینگ، گزارشی از شرکت پادرو که در حوزه کسب‌وکارهای آنلاین فعالیت می‌کند، منتشر شد؛ در این گزارش آمده بود که در کشور یک‌میلیون شغل مستقیم و معاش ۹ میلیون نفر از کسب‌وکارهای موجود در اینستاگرام متأثر می‌شود که هم‌زمان با فیلترینگ در شهریور، ۸۵ تا صد درصد از فروش فروشگاه‌ها افت کرد».

از طرف دیگر انجمن تجارت الکترونیک ایران نیز در دومین گزارش خود به فیلترینگ به‌عنوان مانعی برای توسعه کسب‌وکار کارآفرینان ایرانی اشاره کرد؛ در این گزارش آمده است که نیمی از فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی به مهاجرت فکر می‌کنند و بدون فیلترشکن، استفاده از اینترنت برای ایرانی‌ها ممکن نیست و این سیاست اشتباه حتی هزینه سنگینی بر روی دوش اپراتورها برای ارائه اینترنت گذاشته است.

با وجود آنکه این سیاست اشتباه تاکنون کاربران ایرانی، فعالان حوزه کسب‌وکار و پیکره کم‌جان اقتصاد ایران را مورد هدف قرار داده اما همچنان پرقدرت در حال اجرا است. خبرآنلاین در گفت‌وگویی که با کامبیز نوروزی، حقوقدان، داشته است، به بررسی ابعاد حقوقی فیلترینگ پرداخته است:

فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است

کامبیز نوروزی، حقوقدان، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «قوانین ما در این بخش ناقص است اما از نظر حقوقی این موضوع غیرقابل‌بررسی نیست؛ چه از نظر حقوقی و چه از نظر فقهی، اصل بر آزادی است. در فقه اصلی وجود دارد به نام اصل اباحه، به این معنا که هر آن چیزی که ممنوع نشده باشد، مجاز است. کسب‌وکارهای مشروع و قانونی مجاز هستند و کسب‌وکارهایی که موضوع کار آن‌ها مشروع و قانونی نیست، مانند خریدوفروش مواد مخدر، خریدوفروش اسلحه گرم و یا تجارت سکس طبق قوانین ایران مجاز نیستند، چراکه کالا و خدمات غیرقانونی است.»

او در ادامه گفت: «افرادی که کسب‌وکاری را با خدمات و کالاهای مجاز راه می‌اندازند، هیچ ممنوعیت قانونی برای فعالیت ندارند؛ درنتیجه صاحبان کسب‌وکار درصورتی‌که این کسب‌وکارها در محیط آنلاین اداره می‌شوند، حق دارند که به فعالیت خود ادامه دهند؛ ممانعت در روند کار این کسب‌وکارها از طرق مختلف مانند فیلترینگ، تضییع حق این افراد است، به‌خصوص که فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است و تمام اقداماتی که تا به امروز برای فیلترینگ انجام گرفته است نیز، غیرقانونی است و هیچ قانونی وجود ندارد که اجازه فیلترینگ را صادر کرده باشد.»

شورای عالی فضای مجازی و کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند

این حقوقدان در ادامه گفت: « تنها چیزی که می‌تواند اختیاری را به دولت و نهادهای حاکمیتی بدهد، قانون است. هیچ‌چیزی غیر از قانون اجازه نمی‌دهد، حقوق مشروع ملت سلب شود. در حوزه اینترنت نیز به همین شکل است؛ در مسئله اینترنت بسیاری از رفتارهایی که اتفاق می‌افتد، غیرقانونی است. شورای عالی فضای مجازی و یا کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند اما محیط اینترنت را با محدودیت‌های گسترده‌ای مواجه کردند.»

طرحی برای تبعیض ناروا در فضای آنلاین

درحالی‌که فیلترینگ در ابعاد گسترده، روزی قشر عظیمی از مردم را هدف قرار داده است اما هم‌زمان طرح اینترنت طبقاتی و تخصیص اینترنت آزاد به اقشار خاصی از جامعه در حال جریان است؛ نوروزی در ادامه در واکنش به این موضوع گفت: «این اقدام تبعیض ناروا است؛ عده‌ای بدون فیلترینگ به شکل نامحدود به اینترنت دسترسی داشته باشند و اکثریت مردم محروم از حق اساسی باشند، یک تبعیض ناروا است که از این قبیل تبعیض‌ها کم نداریم و یک نوع رانت است که به دلیل نزدیکی به قدرت به عده‌ای داده شده است و اکثریت مردم از آن حق محروم هستند و تبعیض ناروا نیز همواره نامشروع است.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900787

دیگر خبرها

  • کمربند ایمنی را ببندید تا زنده بمانید! (عکس)
  • آنالیز فنی: پرس شدید علیه فشردگی مورایس!
  • قابلیت جدید واتساپ که حتی تلگرام هم آن را ندارد!
  • نگاهی به بی‌بدن|متهمان ردیف اول قتل که قاتل نیستند!
  • سروش و خدابنده یک رقیب جدید پیدا کردند!
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • قدردانی سردار رادان از مجلس