Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@06:29:25 GMT

حضور پررنگ داعش در تلگرام

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۹۵۳۹

حضور پررنگ داعش در تلگرام

به گفته متخصصان پروژه مبارزه با افراط گرایی ، تلگرام که ​​یک برنامه پیام رسانی رمزگذاری شده است ، از واتس اپ ، توییتر و سایر سرویس های پیام رسانی پیشی گرفته است تا به محلی برای تجمع آنلاین افراط گرایان و داعشی ها تبدیل شود.

جوشوا فیشربیرچ ، محقق حوزه شبکه های آنلاین در این خصوص می گوید: در حال حاضر 65 کانال افراطی در معرض دید عموم کاربران در تلگرام است و کانالها طی یک ماه گذشته افزایش تعداد کاربران را تجربه کرده اند و هر کانال از صدها عضو جدید استقبال می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور متوسط ​​، هر کانال 256 عضو یا به عبارتی دقیق تر  43 درصد رشد ماهانه دارد.

اما شاید برای شما سوال باشد این رشد و کوچ ناگهانی در تلگرام چگونه رخ داده است. هم چیز از زمانی شروع شد که سایت افراطی موسوم به 8chan از کار افتاد و به عبارتی از دسترس کاربرانش خارج شد. این سایت مثل یک فضای تبلیغاتی یا بیلبورد آنلاین عمل می کرد و بستری از پلتفرم های آماده را در اختیار تندرو ها و تروریست ها، نژادپرستان و گروههای افراطی مثل داعش قرار می داد تا به راحتی اعلان ها و تبلیغات خود را در این فضا منتشر کرده و حتی زیرمجموعه بگیرند.

اما در سال 2019 و پس از پیدا شدن نشانه هایی از تحریک افراد در این سایت به تیراندازی های مرگبار و به ویژه پس از تیراندازی در ال پاسو تگزاس دامنه ثبت شده این سایت از دسترس خارج شد و کاربران این سایت نیز سرگردان شدند. در ماه سپتامبر ، جیمز واتکینز ، صاحب امتیاز 8chan صراحتا اعلام کرد که اگرچه در تلاش است سایت خود را باز گرداند اما حاضر نیست هیچ یک از اعلان ها و محتواهای سراسر نفرت پراکنی را از سایت خود بردارد.

 

اکنون در غیاب 8Chan، تلگرام به دلیل مقررات و ویژگی های محافظت شده چت های داخلی خود، محبوبیت ویژه ای بین برخی گروههای تروریستی پیدا کرده است. به نظر می رسد این برنامه پیام رسانی رمزگذاری شده از زمانی که 8chan در ماه آگوست به حالت آفلاین رفته شاهد تشدید نشر محتوای خشونت آمیز است.

تلگرام نیز مانند 8chan، از ارائه محتویات خود به پلیس خودداری کرده است. این در حالی است که بیش از 100 کانال از  مجموع 150 کانال راست افراطی تلگرام در 8 ماهه نخست سال 2019 ایجاد شده است. 22 کانال بلافاصله پس از تیراندازی یک  نژادپرست در نیوزیلند (هنگامی که یک تیرانداز،  مسلمانان را در مسجد حین برگزاری نماز جمعه هدف قرار داد) ساخته شده است. این اطلاعات تعداد کانال های چت خصوصی روی تلگرام را که برای عموم افراد نامرئی هستند را محاسبه نکرده و صرفا کانالهای عمومی را شامل می شود، بنابراین تعداد ذکر شده می تواند چندین برابر باشد.

اعتراض اخیر پیرامون کانال های افراطی نه تنها از جهت سرعت رشد نگران کننده این کانال ها  است، بلکه به علت سطح افراط گرایی و خشونت کانال ها نیز حائز اهمیت است. برخی از کانالها یک فلسفه حاشیه ای به نام "شتاب گرایی مشترک" دارند؛ یک ایدئولوژی تروریستی که  در تلاش است " سفیدپوستان نژاد پرست را به آرزوی خود برای تسریع در فروپاشی جامعه  امروزی (متشکل ازنابودی نژادهای غیر سفیدپوست) برساند."

افزایش  ناسیونالیست های سفید پوست در تلگرام ، جناح های افراطی دیگری را نیز تحریک کرده که از تلگرام استفاده کنند. برای مثال داعشی ها و حامیانشان نیز به شدت در تلگرام نفوذ کرده اند. یک نمونه از نحوه استفاده تروریست ها از پلتفرم مذکور ارسال محتواهای اضطراب برانگیز، تهدید امیز و حتی فرمانهای حمله است. در دسامبر سال 2016 یک کاربر داعشی تلگرام نوشت: "کریسمس نزدیک است، بنابراین بیایید هدیه ای آماده کنیم. برای خوک های کثیف / میمونها."  در پی این پست ، یک حمله تروریستی در برلین 12 کشته و 48 زخمی برجای گذاشت و داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت.

طبق گزارشی در سال 2017 ، تلگرام آگاهانه به داعش و سایر گروه های تروریستی و افراط گرا اجازه داد علی رغم افزایش شواهد و مدارک در زمینه نقش خود در حملات تروریستی متعدد ، از بستر پیام رسانی استفاده کنند. این در حالی است که تلگرام متعهد شده است حساب های عمومی داعش را از بین ببرد. در وب سایت این شرکت آمده است: "در حالی که ما کانال های اصلی و کانالهای حامی اقدامات تروریستی (مانند داعش) را مسدود می کنیم ، اما هیچ گروهی را از ابراز عقیده محروم نمی کنیم."

عدم تنظیم مقررات برای کانال های خصوصی باعث جذب گروه های تروریستی می شود. تروریست ها از تلگرام برای عضوگیری، گسترش تبلیغات ، جمع آوری کمک های مالی و حملات خشونت آمیز هماهنگ استفاده می کنند. بخش "چت امن" برنامه تلگرام می تواند حداکثر 5،000 عضو را در خود جای دهد و گروه های عمومی آن می توانند حداکثر 200،000 شرکت کننده را در اختیار داشته باشد.

باور کردنی نیست اما در رابطه با محتوای غیرقانونی داعش در تلگرام در بخش سؤالات متداول در وب سایت شرکت تلگرام آمده است: "همه چت های تلگرام و چت های گروهی بین شرکت کنندگان آنها خصوصی هستند. ما نیز هیچ درخواستی راجع به آنها را پردازش نمی کنیم."/انتخاب

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۹۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم

حادثه تروریستی مسجد امام زمان شهر هرات یکبار دیگر بحث حضور و فعالیت داعش در افغانستان را در کانون توجه قرار داد،به ویژه این که عملیات اخیر دومین حمله تروریستی یه غیر نظامیان و به طور خاص شیعیان افغانستان در کمتر از 10 روز گذشته بوده است.شواهد و قرائن و پذیرش مسئولیت حمله اول تروریستی در کابل توسط داعش،این گروه را در جایگاه مظنون اصلی حمله به مسجد شیعیان در هرات نیز قرار می دهد .بنابر این لازم است به نکاتی در مورد فعالیت داعش در افغانستان اشاره شود؛                                                 

1)مقامات امارت اسلامی طالبان مدتی است که مدعی نابودی کامل  داعش در افغانستان هستند و تاکید دارند که اگر در این میان مشکلات امنیتی هم وجود دارد،به طور خاص نتیجه کم کاری ،اهمال و حتی دسیسه چینی همسایگان است. اظهارات چند روز قبل "متقی" سرپرست وزارت خارجه طالبان در متهم ساختن سه کشور همسایه به تامین نیرو،انتقال و ترانزیت و در نهایت تجهیز و آموزش داعش دقیقا در همین راستا انجام گرفته و بازتاب  فراوانی یافت.اما عملیاتهای تروریستی اخیر علاوه بر این که استمرار فعالیت داعش در افغانستان را نشان می دهد،این موضوع را هم آشکار می کند که مسئله حضور داعش در منطقه با فرافکنی ،سلب مسئولیت از خود و مقصر جلوه دادن دیگران قابل حل نخواهد بود.در مقابل، نابودی داعش تنها در سایه همکاری ، تعامل  و درک کشورهای منطقه  از ملاحظات سیاسی و امنیتی یکدیگر حاصل خواهد شد؛همان نکته ایی که سفیر جمهوری اسلامی در کابل پس از حملات اخیر و با شریک خواندن کشورها در مبارزه با این تهدید مشترک،مورد تاکید قرار داد.

2)محدود کردن داعش به یک چارچوب سازمانی و تشکیلاتی مشخص،محدود و بسته، چه از جانب طالبان و چه از جانب دیگر کشورهای منطقه اشتباهی بزرگ محسوب می شود ، چرا که داعش یک طرز تفکر و ایدئولوژی است که از ظرفیت جذب و همراهی با اشخاص و گروههای تروریستی  مختلف دیگر در منطقه برخوردار است.دقیقا به همین دلیل است که پاکستان تفاوتی میان داعش و طالبان پاکستانی قائل نمی شود و جمهوری اسلامی گروههای  تروریستی جیش العدل و داعش را در یک راستا می نگرد.در افغانستان هم طالبان این نکته را در نظر بگیرند که بیش و پیش از مبارزه با سازمان و تشکیلات داعش،باید مانع بسط و گسترش تفکرات و ایدئولوژی های داعشی و یا داعش پسند در این کشور شوند.به عنوان نمونه و در بحث شیعیان باید گفت که اگر چه دیدگاهی که حملات اخیر را بر مبنای ایجاد تفرقه میان امارت و شیعیان و یا جمهوری اسلامی ایران تحلیل می کند،کاملا خور تامل به نظر می رسد،اما عملکرد مقامات و مسئولین امارت هم نباید به گونه ایی باشد که تمیز و تشخیص  تفکرات و عملکرد آنها با دیدگاه داعش در مورد شیعیان به دشواری انجام گیرد

دیگر خبرها

  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • ترکیه ۴۱ نفر را به ‌اتهام ارتباط با گروهک داعش بازداشت کرد
  • بازداشت ۴۱ تروریست داعشی در ترکیه
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • داعش مسئولیت حمله تروریستی به نمازگزاران شیعه در هرات را برعهده گرفت
  • ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • بازداشت چند داعشی در استانبول